O martinovanju

Oktobra ko se končujejo trgatve, smo se naši ponudniki skupaj z  lokalnimi skupnostmi in vsi domačini, ki čutijo s turizmom odločili odpreti svoja vrata, pokazati kdo smo in kaj imamo, pa naj gre za vino, kulinariko in bučno olje, rokodelstvo vseh vrst, športne aktivnosti in doživetja v naravi.  Želimo navdušiti vse generacije in to vse dni v letu.

V prvih dneh novembra pa naši kraji dobesedno oživijo. Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, vinogradništvom in vinarstvom, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.
Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami – obiskovalci od blizu in daleč. V prikazu običajev, kjer ne manjka šaljivosti, boste spoznali naš temperament, to kar smo prejeli od prednikov in kar nas tudi oblikuje.

Draga popotnica, dragi popotnik  – ko nas obiščeš boš začutil, da čas pri nas teče drugače…

 

ORMOŽ: 

Lega

ob jezeru, ob reki, na podeželju

Klima

Število sončnih dni na leto : 250

Dostopnost do kraja

Avtomobilski promet: Ormož je dostopen iz Ljubljane (157 km), Maribora (48 km), Ptuja (23 km), Gornje Radgone (60 km), Murske Sobote (43 km), Radencev (35), Ljutomera (20 km) ter Čakovca (20 km), Varaždina (21 km) in Zagreba (116) s Hrvaške strani. Iz Ormoža do Graza je 113 km, do Budimpešte pa 280 km.

Železniški promet: Redne povezave z naslednjimi kraji:
Ljubljana, Ptuj, Pragersko, Maribor, Celje, Murska Sobota, Hodoš, Središče ob Dravi, Čakovec, Benetke, Budimpešta

Avtobusni promet: Redne avtobusne povezave do naslednjih krajev:
Gornja Radgona, Kog skozi Središče ob Dravi, Kog skozi Miklavž pri Ormožu, Lahonci, Ljutomer skozi Miklavž pri Ormožu, Ljutomer skozi Jeruzalem, Ljutomer skozi Ivanjkovci, Maribor, Munchen, Stuttgart, Podgorci, Ptuj skozi Gorišnico, Ptuj skozi Losigovce, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž skozi Spodnje Ključarovce, Sveti Tomaž skozi Pršetince

Letalski promet: Letališče Brnik (180 km), Letališče Maribor (60 km)