Novičke

OCENJEVANJE VINA ZA »NAJ ŠPRICAR 2019« IN TURNIR »MLADEGA VINA 2019«

POVABILO VINARJEM K SODELOVANJU  NA OCENJEVANJU VINA  ZA
»NAJ ŠPRICAR 2019« IN TURNIRJU »MLADO VINO 2019«

Spoštovani vinarji in vinogradniki!

Leto je naokoli in z veseljem vam sporočamo, da bomo tudi letos,  kot uvod v Martinovanje 2019, priredili tako ocenjevanje za »NAJ ŠPRICAR« vino, kot tudi Turnir mladega vina.

Vse opisano sodi k promociji naših krajev, tradicije vinogradništva, vinarstva, predvsem pa odličnega vina, ki nam tako ali drugače oblikuje življenje. Tako smo letošnje ocenjevanje umestili tudi v Jesenski Vikend Odprtih Vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, kot kamenček v mozaiku posebnih dogodkov tega konca tedna.

Kot doslej, bomo imeli dve ocenjevalni komisiji – strokovno in potrošniško.

Vsaka od komisij bo izbrala svoje »naj špricar« vino in oba naj špricarja  (lahko bo to tudi isto vino in bo torej le eno) bosta v Martinovem šotoru še posebej promovirana. Člani komisije bodo objavljeni pred ocenjevanjem, kar upamo, da bo še bolj prepričalo o verodostojnosti, strokovnosti in nepristranskosti. Tudi oba pravilnika ocenjevanja bosta objavljena na spletu.

Ocenjevanje za NAJ  ŠPRICAR in turnir mladega vina organiziramo samostojno na Javnem zavodu TKŠ Ormož, tako kot že lani v prostorih Ormoškega gradu.

Udeležba je brezplačna, zato upamo in si želimo, da se boste z veseljem odzvali našemu povabilu in vsaj eno svoje vino (navadno  gre za zvrsti, laške rizlinge in šipone), prinesli na tekmovanje

Tovrstna ponudba vina – kot brizganec, špricar, škropec.. –  je tradicionalna in predstavlja zelo pomemben tržni delež pri potrošnji vina v Sloveniji. Še posebno velja to  na našem prostoru SV Slovenije. To želimo s prireditvijo in ocenjevanjem še posebej poudariti,  vsekakor pa gre za promocijo vinarstva, naše destinacije Jeruzalem  Slovenija in naše  tradicionalne prireditve  Martinovane v Ormožu 2019.

Prav lepo povabljeni k sodelovanju !

Javni zavod TKŠ Ormož

Andreja Brglez

Tehnične podrobnosti:

ZBIRANJE VZORCEV VINA za ocenjevanje:

DATUM ZBIRANJA :  17. – 22. oktobra 2019

KRAJ ZBIRANJA:  TIC / TKŠ Ormož Grajski trg 3 (v ormoškem gradu)

URA:  9.00 –  16.00, prav tako v soboto in nedeljo

VZORCI ZA NAJ ŠPRICAR:  6 STEKLENIC!!

1.PRIJAVNICA S PODATKI

2.ODLOČBA – ZA PRODAJO VINA

3.VSAKA STEKLENICA ETIKETIRANA Z ORIGINALNO ETIKETO ALI Z DRUGO ETIKETO NA KATERI SO PODATKI O VINU IN PRIDELOVALCU

VZORCI ZA MLADO  VINO:  4 STEKLENICE!!

1.PRIJAVNICA S PODATKI

2.PODATKI O PRIBLIŽNI VSEBNOSTI  ALKOHOLA IN PRIBLIŽNI VSEBNOSTI SLADKORJA

3.VSAKA STEKLENICA ETIKETIRANA Z ORIGINALNO ALI KAKŠNO DRUGO ETIKETO IZ KATERE SO RAZVIDNI PODATKI O VINU IN PRIDELOVALCU

PRIJAVNINA:  BREZPLAČNO!

OCENJEVANJE  BO  POTEKALO: V PETEK, 25. oktobra na Ormoškem gradu 

PREDSTAVITEV OCENJEVANJA IN PODELITEV PRIZNANJ:  v petek, 8.11. 2019, ob 15. uri v okviru Slavnostne otvoritve Martinovanja 2019 v Grajski pristavi v Ormožu.

Informacije:   Andreja Brglez 041 484 062

                         Mojca Gorjak in Klavdija Lah: 02 741 53 56  in  051 63 43 11