Novičke

NAJ ŠPRICAR in TURNIR MLADEGA VINA 2018

Spoštovani vinarji in vinogradniki!

Leto je naokoli in z veseljem vam sporočamo, da bomo tudi letos,  kot uvod v Martinovanje 2018, priredili tako ocenjevanje za »NAJ ŠPRICAR« vino, kot tudi Turnir mladega vina.

Vse opisano sodi k promociji naših krajev, tradicije vinogradništva, vinarstva, predvsem pa odličnega vina, ki nam tako ali drugače oblikuje življenje.

Kot doslej, bomo imeli dve ocenjevalni komisiji – strokovno in potrošniško.

Vsaka od komisij bo izbrala svoje »naj špricar« vino in oba naj špricarja  (lahko bo to tudi isto vino in bo torej le eno) bosta v Martinovem šotoru še posebej promovirana. Člani komisije bodo objavljeni pred ocenjevanjem na spletni strani www.martinovanje.si, kar upamo, da bo še bolj prepričalo o verodostojnosti, strokovnosti in nepristranskosti. Tudi oba pravilnika ocenjevanja bosta objavljena na spletu.

Letos ocenjevanje za NAJ  ŠPRICAR in turnir mladega vina organiziramo samostojno na Javnem zavodu TKŠ Ormož skupaj z Društvom  vinogradnikov ljutomersko ormoških goric  Jeruzalem. Imamo prenovljene prostore v gradu, ki bi jih na nek način radi slovesno odprli in verjamemo, da je takšna prireditev kot nalašč za to. Sam prostor in način organizacije bo tako še bolj nevtralen. Organizatorji imamo  izkušnje in znanje in zagotavljamo vam, da bomo zadevo odlično izpeljali.

Želimo si, saj je udeležba brezplačna, da se boste z veseljem odzvali našemu povabilu in vsaj eno svoje vino (navadno gre za zvrsti, laške rizlinge in šipone), prinesli na tekmovanje.

Tovrstna ponudba vina – kot brizganec, špricar, škropec… –  je tradicionalna in predstavlja zelo pomemben tržni delež pri potrošnji vina v Sloveniji. Še posebno velja to  na našem prostoru SV Slovenije. To želimo s prireditvijo in ocenjevanjem še posebej poudariti,  vsekakor pa gre za promocijo vinarstva, naše destinacije Jeruzalem – Slovenija in naše  tradicionalne prireditve  Martinovanje v Ormožu 2018.

Ocenjevalna komisija

Predsednica ocenjevalne komisije: Lidija Ruška

Strokovna komisija:

 1. Franc Bezjak
 2. Franc Brodnjak
 3. Marjan Čižmešija
 4. Robert Gorjak
 5. Mitja Herga
 6. Cvetka Sakelšek
 7. Klavdija Špur
Potrošniška komisija:

 1. Nina Blagovič
 2. Robert Horvat
 3. Igor Leskovar
 4. Stanislav Kaučič
 5. Peter Kirič
 6. Marjan Magdič
 7. Franček Puklavec

Rezultati potrošniška komisija

Rezultati strokovna komisija

2018- REZULTATI – MLADO VINO (003)

VABILO – VINARJEM – ZA SODELOVANJE – 2018 NAJ ŠPRICAR – MLADO VINO ZV

Pravilnik o ocenjevanju vin za naj špricar 2018

Prijavnica tekma naj špricar 2018_ZV

MLADO VINO – PRAVILNIK TURNIRJA ZV MLADO VINO – PRAVILNIK TURNIRJA ZV

Prijavnica tekma turnir 2018_ZV