Martinovi izleti

MARTINOVANJE V ORMOŽU 1

9.30 Prihod v Ormož, kjer vas pričaka turistični vodnik. Sledi vodeni ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

11:00 Sprehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter dogajanje ob martinovanju.

13.00 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja.

14.30 Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot smo si kdaj koli lahko predstavljali.

15.00 Ustavite  se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

17.00 Spoznavanje naših krajev z obilnim prleškim kosilom oz. martinovo pojedino.

Cena na osebo (40 – 49 oseb):  27,00 EUR

Cena na osebo (30 – 39 oseb):  29,00 EUR

Cena na osebo (20 – 29 oseb):  33,00 EUR

 • vodeni  ogled Ormoških lagun, ogled in degustacija v Oljarni Središče ob Dravi, ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacija 4 vin, kruh in sir  ter lokalnega turističnega vodnika.
 • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
 • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza. Šofer ima gratis.

MARTINOVANJE V ORMOŽU 2

9.00 Prihod v Osluševce, kjer vas na stari železniški postaji pričakajo predstavniki Društva za ohranjanje kulturne dediščine Prleški železničar. Ogledate si muzej, ki je urejen v starem železničarskem vagonu.  

10.00 Nad dravsko ravnico gospoduje grad Velika Nedelja, ki s svojimi štirimi stolpi že od daleč privablja obiskovalce. Sledi voden ogled etnološke zbirke v gradu in cerkve Sv. trojice.

11:30 Sprehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter si ogledamo pestro dogajanje ob martinovanju.

13.00 Sledi obilno prleško kosilo oz. martinova pojedina.

14.30 Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

16.00 Ustavite se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

Cena na osebo (40 – 49 oseb):  23,00 EUR

Cena na osebo (30 – 39 oseb):  25,00 EUR

Cena na osebo (20 – 29 oseb):  29,00 EUR

 • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled muzeja Prleški železničar, voden ogled gradu in cerkve v Veliki Nedelji, ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacija 4 vin, kruh in sir, ter lokalnega turističnega vodnika.
 • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
 • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza. Šofer ima gratis.

MARTINOVANJE V ORMOŽU 3

9.00 Prihod v  Sveti Tomaž, kjer vas sprejme turistični vodnik. Sledi obisk Martinovega dogajanja pri Svetem Tomažu, ki vsako leto postreže z bogato ponudbo na Martinovi tržnici in dogajanje popestri s kulturnim programom

10.00 Nadaljujete pot, v sosednjo vas, kjer vas bodo prijazno sprejeli Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač«; to je hiša krita s slamo. Preko ohranjenih predmetov iz njihove kmetije vam bodo predstavili kako so delali in živeli naši predniki. Ogled in pogostitev z odlično Minkino postržjačo in pogačo.

12.00 Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

13.00 Ustavite se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

14.30 Nato se ustavite v Gasilskem muzeju PGD Miklavž pri Ormožu, ki vas navduši z bogatimi zbirkami opreme, značk in edinstvenimi muzejskimi primerki v Sloveniji. Vse skupaj bo strokovno predstavljeno s strani vodje muzeja.

15.30 Sledi obilno prleško kosilo oz. martinova pojedina.

Za konec prehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter si ogledamo pestro dogajanje ob martinovanju.

Cena na osebo (40 – 49 oseb):  24,00 EUR

Cena na osebo (30 – 39 oseb):  26,00 EUR

Cena na osebo (20 – 29 oseb):  30,00 EUR

 • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled cimprače Brumen s kosom postržjače, ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacija 3 vin, kruh in sir, vodeni ogled Gasilskega muzeja Miklavž pri Ormožu ter lokalnega turističnega vodnika.
 • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
 • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza. Šofer ima gratis.

MARTINOVANJE V ORMOŽU 4

9.00 Prihod na Kog, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. V samem vaškem jedru Koga se  nahaja Košarkina hiša, ki ima bogato zgodovino, predani domačini in društva pa skrbijo, da hiša in kraj ostajata živa in urejena. Voden ogled s kozarcem šipona.

10.30 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja.

12.30 Vaše potepanje se nadaljuje v simpatičnem mestecu Ormož. Sprehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter si ogledamo pestro dogajanje ob martinovanju.

14.00 Sledi obilno prleško kosilo oz. martinova pojedina.

15.30 Vaše martinovanje pa se zaključi se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

Cena na osebo (40 – 49 oseb):  28,00 EUR

Cena na osebo (30 – 39 oseb):  30,00 EUR

Cena na osebo (20 – 29 oseb):  34,00 EUR

 • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled Košarkine hiše in kozarec šipona, degustacija v oljarni Središče ob Dravi,  degustacija 3 vin, kruh in sir, ter lokalnega turističnega vodnika.
 • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
 • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza. Šofer ima gratis.

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11 – Mojca, 

tic@jeruzalem-slovenija.si

www.jeruzalem-slovenija.si